Röghöz kötött ingatlanosok? – Az OTP Ingatlanpont megbecsüli az értékesítőit

2013.10.09, 9:03:

Az ingatlanos szakmában nagy port kavart a Lakásfókusz blogon múlt hétfőn megjelent bejegyzés, amely arról szólt, hogy egyes nagy ingatlanközvetítő hálózatok milliós kötbérekkel és komoly szankciókkal próbálják visszatartani a távozni szándékozó közvetítőiket. Az OTP Ingatlanpontnál a leírtakhoz képest teljesen más szemlélet jellemzi az értékesítőkkel való kapcsolatot, itt nincsenek szerződéses akadályok, hanem ezzel szemben motiváló munkakörnyezettel, munkaarányos jövedelemmel, és egyéb háttértámogatással igyekeznek megtartani a dolgozókat.

Nagy visszhangja volt az ingatlanközvetítői szakmában belül a Lakásfókusz blogon 2013. szeptember 30-án megjelent, „Béklyóban az ingatlanosok – milliós kötbér, szankciók a távozni akaróknak” című cikkének. Az összeállítás szerint meg nem nevezett nagy ingatlanközvetítői hálózatok etikátlan eszközök használatától sem riadnak vissza, ha saját érdekeik megvédéséről van szó: milliós kötbérekkel, drasztikus szankciókkal igyekeznek röghöz kötni értékesítőiket.

Mivel az OTP Ingatlanpont is nagy hálózat, az alkalmat megragadva leírnánk, hogy a cég hogyan viszonyul a kérdéskörhöz, mit gondol az értékesítőkkel való kapcsolatról, az elvándorlás esetleges megakadályozásáról.

Az OTP Ingatlanpont értékesítőihez való viszonyát az említett blogbejegyzésben leírtakhoz képest teljesen más szemlélet jellemzi. A cégnél abban hisznek, hogy tudnak olyan munkakörnyezetet teremteni, amelyben jól érzik magukat a közvetítők, és amelyben a munkájukkal arányos jövedelmet tudnak szerezni. Ehhez sok mindenben nyújtanak támogatást nekik. Többek között rendszeres képzéseket szerveznek, modern IT-infrastruktúrát biztosítanak számukra, segítik őket az ügyfélszerzésben, ösztönző jutalékrendszerrel motiválják őket, és a banki hátterünkből adódó egyéb előnyöket is élvezhetik. Utóbbi például azt is jelenti, hogy az értékesítők az ingatlanokon kívül ajánlhatják a bankcsoport által nyújtott finanszírozási lehetőségeket, ráadásul a banki háttérből adódóan elérhetővé válik számukra a 400 bankfiók által biztosított többmilliós potenciális ügyfélkör is.

Természetesen mindezek ellenére is előfordulhat, hogy valaki nem találja meg a számításait az OTP Ingatlanpontnál. Ez esetben azonban semmilyen szerződéses akadályt nem gördít a cég a távozni szándékozók elé, nem próbálják visszatartani. „Nekünk az az érdekünk, hogy motivált, eltökélt és lojális kollégák dolgozzanak velünk együtt. Ilyen esetben egyet teszünk: sok sikert kívánunk neki a folytatáshoz. Sőt, ha a jövőben valamilyen oknál fogva azt érzékelnék, hogy nagy számban szeretnének távozni tőlünk kollégák, azt jelzésként fognánk fel arra vonatkozóan, hogy szükséges megvizsgálnunk a kiváltó okokat, s lehetőség szerint módosítanunk rajtuk” – emeli ki Kosztolánczy György, az OTP Ingatlanpont ügyvezetője.

„Röviden összefoglalva a lényeget, mi úgy igyekszünk megtartani az értékesítőinket, hogy önszántukból akarjanak nálunk dolgozni, méghozzá azért, mert ez szakmailag, anyagilag és érzelmileg is érdekükben áll” – teszi hozzá az OTP Ingatlanpont ügyvezetője.

Vissza