Így érhet hatmillió forintot négy lóhere

2014.08.19, 0:38:

Az OTP Ingatlanpont kínálatából választott magának új otthont, és nem kevesebb mint hatmillió forinttal lett gazdagabb egy fiatal pár, akik a pénz egy részét a közelgő esküvőjükre költik. A 25 éves Lívia és párja, Máté az OTP Bank rendkívüli tavaszi akciója keretében először lakáshitelt vett fel, majd lakástakarék-szerződést is kötött mellé, ami után a fiataloknak már csak annyi dolga maradt, hogy helyesen válaszoljanak néhány kérdésre az OTP Bankkal kapcsolatban.

„Talán a legnehezebb az OTP Bank részvényárfolyamára vonatkozó kérdés volt, annak nagyon utána kellett néznünk” – meséli a 25 éves Rácz Lívia, aki párjával hatmillió forintot nyert az OTP Bank nyereményjátékán. „Álmunkban sem gondoltuk, hogy nyerni fogunk, eddig soha semmilyen játékban nem volt szerencsénk” – teszi hozzá, majd elmondja, hogy az összeg egyik felét a közelgő esküvőjükre és lakásfelújításra fordítják, a másik részből pedig megkezdik a lakáshitel előtörlesztését.

Lívia és Máté az OTP Bank tavaszi lakáshitel-akcióját kihasználva négymillió forint összegű lakáshitelt vett fel, amivel párhuzamosan új lakástakarék-szerződést is kötöttek, így lehetőségük nyílt rá, hogy részt vegyenek a nyereményjátékban, amelyben öt szerencsés fejenként hárommillió forintot nyerhetett. A játék résztvevőinek az OTP Bankkal kapcsolatos ismereteikre volt szükségük, például kérdés volt, hogy összesen hány OTP-bankfiók működik az országban, illetve hogy a közép- és kelet-európai régió mely országaiban van jelen a bankcsoport. A fiatal pár mindegyik kérdésre helyesen válaszolt, és megnyerte az 5x3 millió forint egyikét, ám mivel az OTP Ingatlanpont kínálatából választottak maguknak lakást, a nyereményük megduplázódott, azaz hatmillió forint járt nekik.

„Egy szép egyszintes, kétszobás családi házat választottunk ki magunknak Dunaszentgyörgyön. Jó nagy a telek, nagyjából ezer négyzetméter, a házat viszont teljesen felújítjuk, a parkettán kívül gyakorlatilag mindent kicserélünk, új nyílászárók, villany-, gáz- és vízvezetékek lesznek; jókor jött most a nyeremény” – folytatja Lívia, aki arról is beszél, hogy a lakáshitel-akció miatt kötött lakástakarék-szerződésük már a második, az elsőt még a nagyapja kötötte évtizedekkel ezelőtt, hogy az unokájának legyen megtakarítása az önálló élet elkezdéséhez.

„Fiatal koruk ellenére gondosan felépített tervet dolgoztak ki a lakásvásárlásra, amelyben a lakástakarék-megtakarításnak és a hitelfelvételnek egyaránt nagy szerep jutott” – emlékezik vissza Szélesné Varga Ilona, az OTP Ingatlanpont paksi irodájának ingatlanközvetítője, aki akkor hívta fel a fel a fiatal pár figyelmét a lehetőségre, amikor a hitelkonstrukciójukat dolgozták ki a bankban. „Óriási volt az örömük, mert a nyereményből nem csak a házfelújításra, hanem a közös életük elindítására is juthat” – teszi hozzá az értékesítő.

Ugyan Lívia eddig még soha semmilyen nyereményjátékban nem nyert, az eredményhirdetés előtt történt valami, ami arra utalt, végre megtörhet a balszerencsés sorozat. Mint meséli: „négy darab négylevelű lóherét találtam a munkahelyemen, mielőtt megtudtuk, hogy nyertünk; akkor persze semmi jelentőséget nem tulajdonítottam a dolognak, de így utólag visszatekintve… ki tudja, talán ennek is volt egy kis szerepe a szerencsénkben”.

Vissza