Tovább növeli szerepét az otthonteremtésben az OTP

2012.03.02, 3:39:

Az új otthonteremtési támogatásoknak köszönhetően kismértékben bővülő ingatlanhitelezésre számít 2012-ben az OTP Bank, amely 30%-os piaci részesedést ért el az ingatlanfinanszírozásban 2011 első három negyedévben.  A bank szakemberei pénteki sajtótájékoztatójukon rámutattak: a lakossági öngondoskodás alacsony szintje miatt az otthonteremtés lehetőségét továbbra is nagymértékben befolyásolják a piacon elérhető hitellehetőségek. A bank ezért 2012-ben is aktív szerepet kíván betölteni a lakáshitelezésben. Ezt mutatja az is, hogy a piacon elsőként tette elérhetővé a lakásépítési támogatást (szocpolt). Az OTP Ingatlanpont létrehozásával tovább erősíti szerepét az otthonteremtésben az OTP Csoport is, amely az új leányvállalattal kiegészülve egyedülálló, komplex szolgáltatást kínál az ingatlanpiacon a közvetítéstől a finanszírozásig.

Majdnem minden harmadik ingatlanhitelt az OTP Bank folyósított tavaly az első kilenc hónapban.. Az OTP Bank szakértői szerint az otthonteremtési támogatásoknak köszönhetően idén a lakáshitelezés kismértékű bővülésére lehet számítani, és úgy vélik, hogy a lakosság otthonteremtési lehetőségeit továbbra is nagymértékben befolyásolják az elérhető hitelek konstrukciói. „Az OTP Öngondoskodási Index eredményei rámutattak, hogy a lakosság 47%-a nem gondoskodik a jövőjéről semmilyen pénzügyi megtakarítási formával sem. Az öngondoskodásban a váratlan kiadásokra és a nyugdíjas évekre való megtakarításoknak jut a főszerep, hátrébb szorul a lakáscélú megtakarítás. Lakástakarékpénztári megtakarítással például csak a megkérdezettek 12%-a rendelkezik. Ezek az adatok is arra utalnak, hogy a lakáscélú finanszírozásokban továbbra fontos szerep jut a hitelezésnek” – mondta el Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese az OTP Bank sajtótájékoztatóján.

Az OTP Bank minden lakásfinanszírozási formára kínál megoldást: azoknak is, akik megtakarításból, állami támogatás igénybevételével – lakásépítési támogatással, vagy lakástakarékpénztári szerződéssel - kívánják megvalósítani lakással kapcsolatos céljaikat és azoknak is, akik hitelből szeretnék finanszírozni e kiadásokat. Természetesen a hitelek mellett is lehetőség van állami támogatás igénybevételére - lakásépítési támogatás igénylésére, vagy lakástakarékpénztárral kombinált lakáshitellel járó támogatásra. Az otthonteremtés előmozdítására az OTP Bank február 18-ától elsőként tette elérhetővé a hazai pénzintézetek közül a lakásépítési támogatást (szocpolt) és március elején induló akciójában széleskörű kedvezményrendszert biztosít a hiteligénylőknek.

Az OTP Bank sajtótájékoztatóján bemutatták az OTP Csoport ingatlanközvetítő társaságát, az OTP Ingatlanpontot is, amely a közelmúltban kezdte meg működését. „Az új cég elindításával a társaság célja az, hogy a megváltozott ingatlanpiaci és finanszírozási piaci körülményekhez, illetve a változó ügyféligényekhez alkalmazkodva, az OTP Csoport tudását, hátterét és előnyeit kihasználva segítse ügyfelei ingatlaneladását vagy vásárlását.” – mutatott rá Gyuris Dániel, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

„Az OTP Ingatlanpont egyedi, máshol nem elérhető ingatlanokat is kínál, igény esetén az OTP Bank által biztosított hitelajánlatokkal. A szolgáltatás különlegessége, hogy értékesítőink egyedi, a bankfiókokban elérhető konstrukciónál kedvezőbb finanszírozási megoldást tudnak ajánlani a portfóliónkból választó ügyfeleknek. Ez az integrált ingatlanközvetítői-finanszírozási szolgáltatás óriási előny az ügyfelek számára” – mondta Kosztolánczy György, az OTP Ingatlanpont ügyvezető igazgatója.

Az OTP Ingatlanpont a megszokott ingatlanközvetítői és ingatlanfinanszírozói szolgáltatások mellett értékbecslést és energiatanúsítványt is biztosít ügyfelei számára, továbbá az OTP Faktoringgal együttműködve képes testreszabott megoldást nyújtani a fizetési nehézségekkel küzdő OTP-lakáshitelesek számára. Az OTP Ingatlanpont kínálatában a piaci megbízású ingatlanajánlatok mellett az OTP Csoport saját fejlesztésű ingatlanjai, valamint a különböző szolgáltatásai kapcsán (életjáradék, lízing stb.) tulajdonába került ingatlanok is megtalálhatók. Az OTP Csoport további célja a szolgáltatás elindításával, hogy kézzelfogható segítséget nyújtson a bajba jutott adósoknak, és elkerülhetővé tegye az értékvesztést valamint az árveréssel járó kellemetlenségeket.

Az OTP Ingatlanpont szolgáltatásai a bank fiókhálózatán kívül az országos ingatlan-tanácsadói irodahálózaton, a telefonos ügyfélszolgálaton (+36 70 777 9797), valamint a www.otpip.hu weboldalon keresztül érhetők el. A szolgáltatást bárki igénybe veheti, aki ingatlant kíván eladni vagy vásárolni.

Vissza