Online értékbecslő kalkulátor

Az online értékbecslés egy statisztikai eljárás segítségével készül, ahol figyelembe vesszük az ingatlannak a felhasználó által megadott tulajdonságait, a környék demográfiai, gazdasági, infrastrukturális, földrajzi és ingatlanpiaci jellemzőit, valamint a régiós ingatlanpiac makroszintű folyamatait. A becsléshez mindig az utolsó 6 hónap folyamatait modellezzük, ennél régebbi megfigyelést nem használ az algoritmus.

Ki tudja számolni, hogy jelenleg mekkora egy adott lakás vagy ház reális értéke, de azt is, hogy miként változott az ára az elmúlt években. Az értékbecsléshez nem kell mást tennie, mint beírni az ingatlan alapadatait.

Az eredményeket használhatom hivatalos értékbecslésként?

Nem, az online értékbecslés kizárólag tájékoztató jellegű, az ingatlan értékének felméréshez nyújt egy hasznos első lépést. Hivatalos becslést csak minősített szakértő adhat, az ingatlan helyszíni szemléje alapján.

Mire figyeljek az adatok kitöltése során?

A feltett kérdésekre minél pontosabb válaszokat kell adni, különben a becslés pontossága jelentősen romolhat. A kitöltés során az információs ikonokra kattintva kaphatunk segítséget, illetve a következő pontokban részletesen, példákkal illusztrálva is kifejtjük a legfontosabb paraméterek (terület, szobaszám, komfortfokozat) pontos definícióját.

Lehetnek nagy eltérések a valós és becsült értékek között?

Igen, bizonyos esetekben ez előfordulhat, különösen a nagyon értékes, akár százmilliós ingatlanok esetében. Alapvető szabályként azt mondhatjuk, hogy minél több egyedi tulajdonsággal bír egy ingatlan, illetve minél inkább eltér a környezetében található többi építménytől, annál nagyobb a becslés pontatlansága. Emellett az adott település vagy településrész alacsony forgalma (a kevés megfigyelés) okozhat nagyobb eltérést a vélt és a valós értékek között.

Ha Ön ingatlant adna el és kíváncsi arra, hogy az adott környéken hasonló méretű, állapotú ingatlanok átlagosan milyen értéket képviselnek, vagy hogyan változott ingatlana értéke az elmúlt években, kattintson a bal oldali (eladónak) gombra!

Online értékbecslő kalkulátor eladóknak

A kalkulátor által becsült eredmények csak tájékoztató jellegűek, azok az online értékbecslés időpontjára vonatkoznak, az Ön által megadott adatok alapján. A kalkulálás eredményeként kapott hozzávetőleges ingatlanértékért az OTP Bank Nyrt. és az OTP Ingatlanpont Kft. nem vállal semmiféle felelősséget, az nem minősül hivatalos értékbecslésnek és nem használható hitelfelvételhez. Az ingatlan értékét számos egyedi tényező is befolyásolja, amelyeket a kalkuláció nem vett figyelembe. További hasznos információt talál a Gyakran ismételt kérdések között.